De grootste creditcardmaatschappij van India, SBI Card, moedigt klanten aan om gebruik te maken van zijn eigen terugbetalingsplan

 

Creditcardmaatschappijen stimuleren diegenen die bereid zijn hun contributie te betalen na het moratorium op terugbetaling, terwijl sommige de boetes voor dwalende klanten hebben verhoogd in een poging om wanbetalingen te controleren.

 

De grootste creditcardmaatschappij van India, SBI Card, moedigt klanten aan om gebruik te maken van haar eigen terugbetalingsplan of de herstructureringsregeling van de Reserve Bank of India (RBI) om hun contributie terug te betalen.


 

Onder het interne schema, Easy Repayment Scheme genaamd, kunnen klanten de openstaande contributie omzetten in een lening van 15 maanden tegen een lagere rente van 13% door een onregelmatigheidsbedrag te betalen.

 

Hoewel de RBI-herstructureringsregeling alleen beschikbaar is voor achterstallige klanten die betalingen meer dan 90 dagen hebben gemist, zegt SBI Card dat het ten goede komt aan een bredere groep klanten.

 

“We hebben grote aantallen klanten kunnen inschrijven voor deze regelingen, en de manier waarop het werkt, is dat als u zich niet inschrijft voor een betalingsplan, u de revolverrente, die 40% plus is, niet kunt behouden. Dus je komt tot een schema, je krijgt meer tijd. Uw tarief komt van 40% -plus tot 12-20%, dat is het tarief voor deze regelingen. U krijgt twee jaar in de RBI-regeling en 15 maanden in onze regeling. Het is dus een win-winsituatie voor beide. Velen zijn goede klanten. Zo had 55% in de afgelopen 24 maanden nooit een betaling gemist ”, zei Ashwini Kumar Tewari, algemeen directeur en CEO van SBI Cards in een interview.

 

In een Macquarie-rapport van 8 september werd opgemerkt dat, hoewel dit een normale gang van zaken is, de aandacht er in de huidige omgeving veel groter op ligt. Het rapport voegde eraan toe dat de rente-inkomsten voor SBI-kaarten aanzienlijk lager kunnen zijn, omdat de gelijkgestelde maandelijkse afbetalingsleningen (EMI) een veel lagere rente hebben dan revolverleningen. Maar de omvang van wanbetalingen kan met deze regelingen worden vermeden, wat resulteert in een betere winstgevendheid.

 

Aan de andere kant van het spectrum hebben creditcarduitgevers zoals HDFC Bank en RBL Bank vergoedingen voor late betalingen verhoogd om klanten ervan te weerhouden in gebreke te blijven.

 

 

Hoewel HDFC Bank naar verluidt de vergoedingen voor late betalingen met 16-20% heeft verhoogd voor kleine achterstallige betalingen (tot £ 10.000) en met 50-75% voor grote achterstallige betalingen (₹ 25.000 en hoger), heeft het ook de rente op revolver verhoogd. saldi op sommige creditcards van 3,49% maandelijks (dwz 41,88% per jaar) tot 3,6% maandelijks (dwz 43,2% per jaar). betalen met mastercard online is mogelijk.

 

HDFC Bank heeft ook de rente op revolverleningen verhoogd naar 43,2%, met ingang van september, van 41% eerder.

 

‘We hadden in april de strafrechtelijke vervolging aangepast. De gemiddelde realisatie kan hoger zijn. Deze kosten gaan in vanaf september nu de moratoriumperiode voorbij is. We moeten zien hoe de aflossing na deze periode verbetert, aangezien het de eerste maand zal zijn waarin de hogere tarieven van kracht worden ”, aldus Harjeet Toor, hoofd retail- en creditcards van RBL Bank.

 

 

Banken zijn de afgelopen zes maanden ook voorzichtig geweest met het uitbreiden van hun creditcardbestand. Ze hebben zwakke en onrendabele klanten uit de weg geruimd.

 

Volgens een Macquarie-rapport zag Axis Bank in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar een netto vermindering van het aantal kaarthouders met 175.000, RBL Bank met 70.000 en ICICI Bank met 45.000.

 

Op sectorniveau bedroegen de nettoverlagingen 450.000. Terwijl zowel de HDFC Bank als de SBI Card in april en juni een nettovermindering lieten zien, zijn ze in juni weer teruggekeerd naar een netto positieve toevoegingen. visa credit card online aanvragen.

 

 

“De markt is vanaf juni begonnen met het inkopen van kaarten. We begonnen iets later. We hebben 55-60% van de volumes bereikt. We zouden het betalingsgedrag van klanten voor september en oktober willen zien voordat we opschalen naar onze oorspronkelijke run-rate, “zei Toor.

 

Het zakendoen in termen van creditcarduitgaven is voor veel banken en creditcardmaatschappijen echter terug op bijna pre-covid-niveaus. Met het begin van de feestdagen verwachten creditcardmaatschappijen een bestedingsgroei van 15-17% vergeleken met 25% vorig jaar.