Het lijkt erop dat er elke dag tonnen nieuwe tokens worden vrijgegeven voor een nieuwe use-case.

 

Maar de realiteit is dat 99% van deze projecten alleen maar proberen de cryptogolf te berijden zonder een echte impact op de wereld te hebben. Als ik een stuiver zou hebben voor elke ICO die ik heb gezien en die beloofde een revolutie teweeg te brengen en een hele industrie te verstoren, zou ik nu lunchen met Bill Gates.

 

Het is dus tijd om je te concentreren op de legitieme cryptoprojecten die er echt toe doen. De projecten die mensen op de hele wereld op een positieve manier beïnvloeden. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat deze projecten een einde maken aan honger of armoede in de wereld, maar eerder dat ze concrete gebruiksscenario’s hebben die van grote waarde zijn voor hun gemeenschappen. Cryptocurrencies is wereld beroemd.

 

Dus met dat gezegd zijnde, laten we in onze top 5 van impactvolle cryptoprojecten van 2020 springen …

 

Project # 1: KARMA-app

 

Deze app barstte in 2019 de cryptoscene binnen via de EOS-blockchain. Hun doel is om een ​​gedecentraliseerd sociaal netwerk te bieden dat gebruikers aanmoedigt om ‘goed te doen’ in de wereld en dat goede online te documenteren om een ​​golf van positieve dynamiek over de hele wereld te creëren.

 

Het aantal gebruikers dat ze hebben verworven is eigenlijk behoorlijk indrukwekkend en op een gegeven moment was het een van de meest gebruikte crypto-apps in alle blockchains.

 

De waarde die de KARMA-app biedt, valt niet te ontkennen. Door simpelweg op hun app te posten, kunnen hun gebruikers crypto verdienen, wat een subeconomie heeft gecreëerd van mensen in ontwikkelingslanden die een secundair inkomen kunnen verdienen.


 

Project # 2: Binance Charity

 

Alleen omdat Binance een van de toonaangevende crypto-uitwisselingen is, wil nog niet zeggen dat ze geen grote impact kunnen hebben in de wereld.

 

Ik heb veel liefdadigheidsinitiatieven gezien die niets meer bieden dan alleen een platform waarmee gebruikers in crypto kunnen doneren. Ik haat niet op deze platforms. Ik vind dat geweldig! Hoe meer manieren om mensen in nood te helpen, hoe beter.

 

Maar ik denk dat liefdadigheidsplatforms nog een stap verder kunnen gaan en daadwerkelijk gebruik kunnen maken van blockchain om deze goede daden zoals Binance Charity te verifiëren. Bovendien doneert Binance Charity 100% van het gedoneerde bedrag aan de werkelijke oorzaak.

 

Project # 3: Power Ledger

 

Power Ledger is waarschijnlijk een van mijn favoriete projecten die eigenlijk een echte use-case maken van crypto en blockchain.

 

Ze streven ernaar de energiesector te ontwrichten met een verhoogde focus op hernieuwbare energie.

 

Hun software maakt drie kernzaken mogelijk:

 

  1. Energy Trading (als je bijvoorbeeld overtollige energie van je zonnepanelen hebt, kun je die via Power Ledger aan je buurman verhandelen). handelen in cryptocurrency is veel gebruikt.

 

  1. Handel in ecologische grondstoffen (om te helpen bij het betrouwbaar traceren van kredieten voor hernieuwbare energie)

 

  1. Eigendom van hernieuwbare activa (Dit stelt mensen die hun eigen opstelling voor hernieuwbare energie niet kunnen veroorloven, in fractioneel eigendom te investeren).

 

 

Project # 4: AidCoin

 

AidCoin is waarschijnlijk een van de meest praktische toepassingen van cryptocurrency voor het goede dat ik in 2020 heb gezien. Het stelt websites in staat om een ​​widget in hun website in te bedden en donaties in elke cryptocurrency te accepteren. Elke gedoneerde crypto wordt overgebracht naar AID-token, wat ook een stabiele munt is. In eerste instantie lijkt dit misschien niet zo goed, maar hoe meer ik er naar keek, hoe meer ik me realiseerde dat het accepteren van een stabiele munt misschien logischer zou zijn voor een goed doel, omdat het hun risicoblootstelling aan volatiliteit vermindert.

 

Elk project dat legitieme liefdadigheidsinstellingen helpt om meer goed te doen in de wereld, is oké in mijn boeken.

 

Project # 5: Brave Browser

 

Wat mij betreft is het een nobele onderneming om mensen veilig te houden en hun privacy en beveiliging te beschermen.

 

Veel te lang zijn reuzen als Google en Facebook weggekomen met onethische datapraktijken met niets meer dan een klap om de pols. Ze konden hun gebruikers bespioneren, hun gegevens misbruiken en gebruiken voor elk doel dat zij geschikt achten.

 

Brave Browser wil daar een einde aan maken door middel van de veiligste browser die momenteel op de markt is.