Een kelder die niet goed waterdicht is, kan een duidelijk aantal problemen veroorzaken in het hele huis. Behalve het hebben van een klamme, rotte en stinkende kelder, kan een natte kelder leiden tot houtverval, schimmel en meeldauw, en slechte binnenlucht kwaliteit in het huis, omdat vocht en radon uit de kelder kan lekken naar woonruimtes. Een droge kelder kan ook een bruikbare ruimte garanderen, terwijl een natte kelder slechts een verspilling is. Maar hoe kunt u uw kelder waterdicht maken zonder een sleuf te openen rond de buitenkant of de buitenkant? Meer weten? Lees dan alles over de verschillende vormen van vochtproblemen in  Vlaanderen.

Hoe kun je er voor zorgen dat de kelder waterdicht gemaakt wordt?

Voor het waterdicht maken van de kelder is het belangrijkste wat u doet het aanbrengen van spleten in de keldermuren en -vloeren. Voor verschillende soorten breuken zijn er onderscheidende antwoorden voor het repareren van het probleem. Hydraulisch cement kan worden gebruikt om paalgaten op te vullen. Vestigingsmuren werken vaak met versterkte bindmasten. Deze palen vallen regelmatig op in de vestiging, en hoe ze ook naar buiten worden bevestigd, soms slijten de afdichtingen af of zijn ze niet goed uitgevoerd. Hydraulisch cement is hiervoor een eenvoudige bevestiging. U mengt het echter zelf, het is slechts een klein beetje in één keer, want het droogt snel, en daarna troffelt u het op de scheuren of breuken. Het droogt zeer snel, zodat u alles klaar heeft liggen voordat u begint.

Voor scheuren in de vloer en waar de vloer de wanden raakt, is betonreparatie een fatsoenlijke keuze.

Maak de scheur volledig schoon, haal een betonnen reparatiebuis, en de inbedding van de stof in de breuk. Er zijn diverse soorten betonreparaties, maar een polyurethaan opstelling houdt langer stand en werkt beter dan een siliconen of ander mengsel. Hoe dan ook, polyurethaan is duurder dan verschillende mengsels. Voor grote scheuren of verschillende soorten risicovolle spleten of scheuren, bijvoorbeeld die in zones waar bolsterassen de scheidingswand van de vestiging ontmoeten, kan men het beste een deskundige organisatie inschakelen om het probleem op te lossen. Meer weten, bekijk dan de mogelijkheden in Antwerpen.

Wanneer alle scheuren in de kelderverdelers of muren zijn opgelost, zijn er verven, coatings en afdichtingsmiddelen die kunnen helpen bij het waterdicht maken. Waterdicht maken van verf is een acryl recept dat niet echt waterdicht is, maar het zal kleine lekkages voorkomen, en het geeft een vochtbarrière door te anticiperen op dispersie van water door de verdelers. Het verzet zich tegen de afwikkeling van schimmel en meeldauw met het oog op deze vochtbarrière. Om toe te passen, schildert u het eigenlijk op, veel het zelfde als u een normale verf zou schilderen.